OBS! Vill du köra det inbyggda e-postprogrammet i Android, läs stycket ”Konfigurera e-post i e-postprogram i Android”

Ladda ned Outlook för Android från Google Play Store om du inte redan har gjort det.

Öppna Outlook för Android. Ikonen ser ut så här:

Gå till Inställningar > Lägg till konto > Lägg till e-postkonto.

OBS!: Är det första gången du använder Outlook för Android? I så fall trycker du på Komma igång.

Skriv din fullständiga e-postadress och sedan på Fortsätt.

Ange lösenordet för ditt e-postkonto och tryck på Logga In eller Nästa.

Tryck på Ja eller Tillåt om du vill ge behörighet att Outlook att synkronisera kalender, kontakter, osv.

Du är nu redo att använda Outlook för Android !

Konfigurera e-post i e-postprogram i Android

Uppdatera din Gmail-app till den senaste versionen:

·     Öppna Google Play Store-appen på telefonen.

·     Skriv "Gmail" i sökfältet och välj sedan Uppdatera.

OBS!: Om det inte går att välja uppdateringsalternativet har du redan den senaste versionen.

När uppdateringen har installerats öppnar du Gmail-appen genom att trycka på dess ikon.

Tryck på menyikonen i det övre vänstra hörnet > Inställningar > Lägg till konto > Exchange.

VIKTIGT!: Välj INTE Outlook, Hotmail och Live om du inte vill skapa ett konto som ett IMAP-konto.

Ange din fullständiga e-postadress och tryck på Nästa.

Lägg till din e-postadress

Ange ditt lösenord och tryck på Nästa.

Följ de uppmaningar som visas, inklusive säkerhetsbehörigheter. Du kan också uppmanas att ange synkroniseringsinställningar och ett visningsnamn.

Om du använder Office 365 för företag kan du även bli ombedd att ange ytterligare säkerhetskontroller. I så fall väljer du Aktivera.

Gå till Inkorgen. Om du ser ett meddelande från "Microsoft-konto" med ett ämne som börjar med "Åtgärd krävs" gör du så här:

OBS!: Om du inte ser det här meddelandet hoppar du över steget.

Tryck på e-postmeddelandet för att öppna det.

Tryck på länken klicka här för att aktivera synkronisering med Gmail-appen.

Dra ned meddelandefältet i Android genom att svepa nedåt från högst upp på skärmen.

Om meddelandet "Det går inte att synkronisera kalender och kontakter" visas trycker du på det. Tryck sedan på Tillåt och följ anvisningarna.

OBS!: Om du inte ser ett felmeddelande om synkronisering är det klart!